Cap Corse trip

Ponoči sva zaradi vetra bolj slabo spala, saj naju je skrbelo, da šotor morda ne bi zdržal preizkušnje. Na srečo je bilo vse OK.

Vstala sva šele okrog desete ure. Počasi sva pozajtrkovala, nato pa jo mahnila ob zahodni obali Cap Corsa proti severu.

Najprej sva se ustavila nekje ob cesti in splezala do roba pečine, kjer sva občudovala valove, ki so veličastno butali ob skale.

Prvo naselje, v katerem sva naredila postanek se imenuje Nonza. Takoj mi je bilo všeč, saj je Nonza mala, slikovita in simpatična vasica. Ogledala sva si notranjost stolpa, kakršnih je po Korziki vse polno. V njem je sedaj urejena prodajalna spominkov in prikupna galerija s fotografijami. Posebnost naselja je plaža, ki se na prvi pogled zdi zelo zanimiva. Na žalost kopanje zaradi precejšnjega onesnaženja ni priporočljivo. Včasih je bil v bližini kamnolom, v katerem so kopali kamnine, bogate s snovmi potrebnimi za pridobivanje azbesta. Ob zaprtju kamnoloma okrog leta 1960, so večjo količino teh kamnin zvozili v morje. Kot posledica je vse živo v morju pomrlo, ljudje pa so začeli obolevati za azbestozo. Še danes sta morje in plaža prav posebne barve. Kako romantično. Not!

p8290126.JPG

Za cilj dnevnega izleta sva izbrala Tour de Seneque. Stolp se nahaja na vrhu hriba, do katerega se je potrebno sprehoditi peš. Do vrha sva rabila 45 minut, vendar se je že zaradi razgleda izplačalo. Razgled se razteza od zahodne do vzhodne strani polotoka.

p8290152.JPG

Po vrnitvi v kamp sva si pripravila solato s tuno in se kar kmalu odpravila spat. Med večerjo se je nad hribi prikazal oblak prav nenavadne barve. Med tem je veter vse močneje pihal. Do polnoči se je že tako opkrepil, da nisva bila več prepričana, če bo šotor čez noč ostal cel.

p8290171.JPG

Advertisements

One Response to “Cap Corse trip”

  1. Anonimnež Says:

    mega:) ful je lepo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: