Z obale v notranjost otoka

Ponoči nisva skoraj nič spala. Skoraj celo noč sva vsak na svoji strani (od znotraj) podpirala šotor, da ga veter ni podrl.

Zjutraj sva ugotovila, da soseda nista imela te sreče. Na mestu, kjer je zvečer stal šotor, je ležala le ena podrta šotorska plahta. Sosedov ni bilo nikjer. Pripeljala sta se enkrat sredi dopoldneva in pobrala kar je ostalo od šotora. Druga dva soseda sta imela “le” natrgan šotor. Kljub temu sta obupala nad kampiranjem in sklenila nadaljevati počitnice v hotelu.

Midva sva sprva nameravala prenočiti še eno noč, vendar glede na razdejanje nisem hotela tvegati raztrganega šotora in še ene neprespane noči. Sklenila sva, da se že danes odpraviva v notranjost otoka, proti Cortam.

Zaradi tega sva izpustila obisk koncerta tradicionalnih cerkvenih pesmi v Patrimoniu. Malo mi je sicer žal, vendar ne preveč.

Preden sva zapustila kamp, sva šla prvič na Korziki na plažo z namenom, da se malo namočiva. Marko se je celo kopal, meni pa zaradi vetra ni bilo preveč do tega in sem raje malo lenarila na plaži. Malo sem spala, malo poslušala šumenje valov, vsekakor pa uživala. Marko se je medtem povzpel na pečine nad plažo, od koder je prinesel prekrasno dišečo vejico rožmarina.

p8300173.JPG

Pot proti Cortam je hitro minila. Ko sva prispela, sva poskusila srečo v kampu, ki je bil žal poln. V drugem poskusu nama je uspelo – utaborila sva se v kampu Restonica. Za enkrat sva tukaj kar zadovoljna. Opazila sva zanimiv sistem tušev, ki je očitno v uporabi v vseh tukajšnjih kampih. Pritisneš na gumb in voda teče – za kratek čas. Nato pa ponovi vajo in tako še kar nekajkrat preden je tuširanje opravljeno. To se nama ne zdi najbolj praktično, je pa fino, ker je vedno topla voda. Skupaj z luštno umivalnico je ta kamp prav simpatičen!

p9010228.JPG

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: