Bonifacio

Po zajtrku sva se zapeljala v Bonifacio. Ker nama ni bilo preveč do plačljivega parkirišča, sva parkirala kar pred Sparom in upala, da jo bova odnesla brez težav. Na tabli je namreč pisalo, da stranke lahko tam parkirajo 2 uri.

p9060428.JPG

Proti staremu delu mesta sva se peš odpravila skozi pristanišče. Sprehodila sva se do strmih pečin, od kjer se je ponujal prelep pogled na mesto. V citadeli, ki vključuje staro mestno jedro mi je bilo vzdušje zelo všeč, vendar sva z ogledovanjem dokaj hitro zaključila. Malo naju je namreč skrbelo, da ne bi prišlo do kakega zapleta z avtom.

p9060436.JPG

Preden sva se vrnila v kamp, je Marko skočil še po kosilo v ribarnico. Kupil je dve oradi, ki na pogled nista bili videti ravno najbolj sveži. Žal sta bili to edini ribi primerne velikosti za naju.

p9060423.JPG

Na plinskem gorilniku je Marko ogrel ponev in v njej spekel najprej prvo in nato še drugo ribo. Malo preveč je bil radodaren s sveže nabranim rožmarinom, ki je prevladal nad ostalimi okusi. Kljub temu sem vse pojedla. Medtem, ko je Marko pekel, sem jaz pridno odganjala nadležne ose.

Po kosilu sva se še enkrat zapeljala v Bonifacio. Tokrat sva si vzela več časa, vendar pa dopoldanskega vzdušja žal ni bilo več. Mesto sva vsaj stokrat fotografirala. Med drugim sva si ogledala tudi mestno pokopališče, ki je polno različnih (od bolje do slabše vzdrževanih) mavzolejev.

p9060451.JPG

V pristanišču sva se pozanimala koliko stane izlet na otoke Lavezzi in se odločila, da greva zjutraj na dnevni izlet. Na osebo so računali 20€. V stilu: “Special price! Only for you my friend.” Izlete ponuja več agencij, vendar so barabe zmenjene med sabo koliko popusta lahko dajo. Niso in niso hoteli spustiti cene pod določeno mejo. Morda je situacija kaj drugačna edino po koncu turistične sezone.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: