Skozi Ajaccio do Porta

Spet je napočil čas za selitev v naslednji kamp. Po jutranjem pakiranju sva se odpravila proti naslednji kampirni destinaciji – Portu. Na poti sva se ustavila v pretirano turističnem in nama nič kaj zanimivem Proprianu in nadaljevala pot do Ajaccia.

Že od daleč je bilo videti, da je to res največje korziško mesto, v katerem živi velika večina otočanov. Ob vstopu v Ajaccio nisva bila preveč navdušena nad gnečo. Ko sva iskala izhod, se je pa sploh zapletlo. Imela sva občutek, kot da so vsi kažipoti namenjeni zgolj hotelskim gostom, ki iščejo enega izmed množice hotelov. Po daljšem času počasnega prebijanja skozi množico avtomobilov, nama je le uspelo pustiti mestni vrvež za sabo.

p9090190.JPG

Ponovno sva se ustavila šele v obmorskem mestecu Cargese, ki se med drugim ponaša z dvema cerkvama – katoliško in ortodoksno grško. Cerkvi si stojita nasproti, le sto metrov oddaljeni ena od druge. V obeh mašuje isti lokalni duhovnik. To je edini katoliški duhovnik na svetu, kateremu je s papeškim dekretom dovoljeno opravljati tako grške ortodoksne kot rimskokatoliške obrede.

p9090202.JPG

Sonce se je že začelo spuščati za hribe, midva pa sva hitela naprej proti Calanches de Piana. Tam so skale rdeče barve in ob sončnem zahodu ta rdeča barva še posebej zažari. Tja sva prispela še ravno pravi čas, da sva ujela z zahajajočim soncem obsijane formacije skal. Imela sva res lep razgled: na eni strani morje v katerega se je potapljalo sonce, na drugi pa rdeče žareče skale.

p9100265.JPG

Narava je v kamen izklesala polno nenavadni oblik s katerimi je povezanih kup legend.

p9090214.JPG

V Porto sva prispela, ko se je že mračilo. Šotor sva postavila v kampu Sole e Vista.

Advertisements

One Response to “Skozi Ajaccio do Porta”

  1. oferta bono parques Says:

    Thanks!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: