Izlet do Girolate

Relativno zgodaj zjutraj sva se zapeljala do prelaza Col de la Croix, od koder je ena izmed izhodiščnih točk za pohod do Girolate. To je edina vas na Korziki, do katere ni speljana cesta. Dostop je mogoč po morju ali peš, po stezi za mule.

Do tja sva hodila uro in tričetrt. Pot je dokaj nezahtevna, vendar ne ob 12h, ko sonce nabija v glavo in skale ob tebi. Na sredi poti sem mislila, da poti ne bom zmogla in me bo pobrala sončarica. Na koncu mi je vseeno le uspelo.

p9100241.JPG

Glede na informacije v knjigi, sva pričakovala neokrnjeno korziško ribiško vasico. Ko sva prišla na cilj, naju je pričakal kup stojnic s spominki in podobno kramo. Zraven je seveda spadala tudi horda glasnih turistov. Vse skupaj je dajalo vtis na hitro in brez občutka skomercializirane male vasice, ki nima razen nekaj dragih restavracij in kičastih spominkov ničesar ponuditi.

p9100261.JPG

Pot nazaj je bila lažja ali bolje rečeno – sonce je malo manj žgalo. Na polovici poti sva se ustavila na plaži Scandola in se malo namočila v morju. Ko sva nadaljevala pot, nama je počasi že zmanjkovalo pitne vode. Zato sva se še toliko bolj razveselila izvira pitne vode ob stezi. Hladna voda se mi je zdela tako zelo dobra, kot že dolgo ne.

Do avomobila sva prisopihala čisto premočena. Malo sva si oddahnila in se odpeljala proti Portu. Ko sva se bližala kampu, sva se odločila, da si greva še enkrat pogledat Calanches de Piana. Tokrat sva ujela še bolj idealno uro in skale so bile tokrat še za odtenek bolj rdeče kot prejšnji dan.

p9100269.JPG

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: