Civitas Calvi Semper Fidelis

Spet je prišlo na vrsto pakiranje in selitev v naslednji kamp. Preden sva zapustila Porto, sva si razdelila pločevinko Corsica Cole in se sprehodila skozi mestece. Ni bilo prav dosti videti.

Na poti proti Calviju sva parkirala na razgledni točki in si privoščila malico z razgledom. V Calviju sva parkirala bolj na robu mesta in se tako izognila parkirnini. Sprehodila sva se mimo pisanih trgovinic, skozi marino in navzgor v citadelo. Za obzidjem začuda ni bilo kakega posebnega življenja.

p9110312.JPG

Ves čas sem oprezala za tujskimi legionarji, ki imajo v Calviju eno svojih baz. Ko sem že skoraj obupala, da bom kakega videla, sva naletela kar na dva na enkrat. Bilo mi je kar malo nerodno, vendar sem ju vseeno poslikala preden sta v terencu odbrzela proti marini.

p9110345.JPG

Na poti proti avtu sva malo posedela v mestnem parku, kjer je bilo super vzdušje. Polno je bilo lokalcev, ki so vsepovprek balinali. Prav zanimivo jih je bilo opazovati. Mladi in stari so prihajali vsak s svojim kompletom krogel. Najprej so se z vsakim prišlekom poljubili v pozdrav, izmenjali par besed in že so letele balin kugle na vse strani!

p9110322.JPG

Naslednji kamp sva poiskala v mestecu Algajola. Ni nama bil posebej všeč (WCji niso kaj prida), vendar sva vseeno ostala v kampu de la Plage. Tri dni bom že potrpela.

Mimo kampa pelje tudi železnica. Ko vlak spelje z bližnje postaje, je dokaj hrupno. Na drugi strani kampa je precej prometna cesta, tako da kamp ni ravno med najbolj mirnimi.

Ena izmed dobrih stvari je, da je v neposredni bližini plaža – takoj na drugi strani železniške proge. :)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: