Balagne

Za danes sva si zamislila krožni izlet po bližnji pokrajini Balagne.Pot naju je vodila skozi mestece Corbara, kjer sva si ogledala samostan in notranjost cerkve.

p9130418a.jpg

Nadaljevala sva proti vasi Pigna, ki je polna malih trgovinic in delavnic, v katerih izdelujejo keramiko in druge korziške proizvode. Videti je bila dokaj prazna – mislim, da v njej ne živi ravno veliko ljudi.

Za kratek čas sva se ustavila tudi v Aregnu, kjer sva v trgovini kupila nekaj hrane. Največ časa sva porabila za rabutanje mandljev. Sva jih kar nekaj nabrala.

p9130433a.jpg

Naslednji postanek sva naredila v Sant Antoninu – slikovitem mestecu na vrhu hriba, od koder se ponuja razgled po celotni pokrajini Balagne. Tam sva si v domači gostilni (/ vinski kleti / kmečkem turizmu) privoščila sadni koktejl iz sveže iztisnjenega limoninega ter grozdnega soka. Zadeva je bila prijetno osvežilna. Najbrž tudi zaradi tega, ker sva parkirala malo pod mestecem, da bi se izognila plačilu parkirnine. To je seveda vključevalo par sto metrov hoje navkreber v opoldanski pripeki.

p9130441.JPG

Na poti proti vasi Montemaggiore sva ob cesti odkrila dve figovi drevesi, ki sta bili polni zrelih fig. Hitro sva jih nabrala za dobro malico.

Med pohajanjem po Korziki sva ugotovila, da se izplača tu in tam zaviti s poti in se ustaviti pri kakšnem izmed številnih vinarjev. Četudi samo malo degustiraš in na koncu nič ne kupiš, te nič grdo ne gledajo. Tako sva se kar nekajkrat ustavila, vendar nama bodisi vino ni bilo posebej všeč, bodisi so se nama zdele cene preveč navite.

Podobno je bilo tudi v Calenzani, kjer sva srečo poskusila na Domačiji d’Alzipratu. Bili so zelo prijazni, vendar nama vino ni bilo preveč všeč.

Naslednjič sva s poti zavila proti Domačiji Orsini. Velike rdeče table sva opazila kmalu, ko sva zapustila Calenzano. Tam se nama je zdelo, kot bi zadela na loteriji! Posedli so naju za mizo in za začetek postregli s krožnikom piškotov, čokoladic in bonbonov. Ko sva imela prazna kozarca je prišel natakar in prinesel naslednje vino z obširnega seznama. Vsa vina, kar sva jih poskusila, so nama bila dokaj všeč. Še posebej domače rdeče letnik 2003, njihov muškat in kostanjevo vino. Ko sva sprobala 6 različnih vrst vin (od rosejev, prek rdečih vin, pa do aperitivov), sva poskusila še njihove marmelade, nougat, piškote in žele bonbone. Od tam sva odšla zadovoljna, s tremi steklenicami pod roko.

p9130459.JPG

Na poti proti kampu sva se na hitro sprehodila še skozi Algajolo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: