Sodni dan

Zbudile so me dežne kaplje na šotoru. Najprej sva imela idejo, da bi hitro pospravila šotor in odšla naprej. Ko sva videla, da je šotor že precej moker, sva si premislila.

Tokrat sva pozajtrkovala kar v šotoru. Uživala sva v narabutanih figah s sirom in kruhom. Ker je okrog enajtih prenehalo deževati, sva s suho krpo obrisala šotor, spakirala in zapustila kamp.

Ker je vedno močneje deževalo, sva v okolici Saint Florenta povprašala za ceno sob. Vse je bilo bolj kot ne zasedeno, cene pa precej visoke. Tako sva se odločila, da zadnjo noč prespiva v avtu.

Dežju ni bilo videti konca, poleg tega pa je začelo še močno pihati. Bilo je kot na sodni dan! Glede na razmere sva se namenila krajšati si čas z degustacijo (ali tremi) pri lokalnih vinarjih. Poizkusila sva naprimer dobro rdeče vino, ki pa nama ni bilo tako zelo všeč, da bi za buteljko odštela 16€.

Z degustacijami sva bila kmalu prisiljena zaključiti, saj je tako lilo, da bi bila v parih metrih od avta do vhodnih vrat oba čisto premočena.

Sklenila sva se odpraviti čez hribe proti Bastii in opraviti še zadnje nakupe v katerem od supermarketov. Pot do Bastie je bila zelo zanimiva, če že ne adrenalinska. Voda je vsepovsod s pobočja lila na cesto. Vsakih nekaj metrov je bil nov hudournik in kamenje na cesti. Ni bilo treba prav dolgo, da se nama vse skupaj ni zdelo več prav zelo zabavno.

p9140470.JPG

Kljub vsem preprekam, sva brez nevšečnosti prispela do Bastie in padla v prometni zamašek. Z manjšimi težavami sva našla pot do supermarketa ‘Super U’ in si vzela čas za nakupe.

Prostor za prenočitev sva sklenila poiskati nekje v smeri proti Cap Corsu. Razmere na cesti so bile vse slabše. Vidljivost je bila zaradi goste megle in dežja obupna in pojma nisva imela kje se voziva. Ko sva bila že vsega sita, sva ob cesti opazila primeren prostor. V avtu sva si uredila zasilni ležišči, povečerjala škatlo sladoleda, se očedila z osvežilnimi robčki in poskusila zaspati. Upava, da si bova vsaj malo odpočila…
p9140487.JPG

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: