Au revoir L’Ile de beauté!

Zbudila sva se presenetljivo pozno. Spala pa bi še dlje, če naju ne bi zbudila budilka v prtljažniku. V nasprotju s pričakovanji, sva kar dobro spala in ni nama bilo žal glede odločitve, da prespiva v avtu.

p9150488.JPG

V povprečju naj bi meseca septembra na Korziki padlo za 50 mm padavin. Očitno je letos vse padlo v enem dnevu!

p9150489.JPG

Okolica je izgledala tako, kot da bi jo potegnil iz pralnega stroja (“brezmadežno čista” :)). Dež je spral ves prah in vse je sijalo v živih barvah. Ker sva imela pred sabo še dobršen del dneva (odhod trajekta je bil planiran šele ob pol dveh popoldne), sva se odpeljala še na sever proti Cap Corsu do Macinaggia.

p9150494.JPG

Na poti sva videla še posledice nočnega neurja, ki pa so jih cestarji kar hitro odstranjevali.

p9150498a.jpg

Uro pred napovedanim odhodom trajekta sva že pridno čakala na pomolu. Tokrat je bilo očitno, da bo trajekt bolj natrpan kot pred osemnajstimi dnevi. Verjetno je to povezano z včerajšnjim neurjem. Čisto možno je, da kakšen trajekt ni izplul kot je bilo načrtovano. Zaradi gneče je kar dolgo trajalo, da smo se vkrcali – pridelali smo vsaj uro zamude.

p9150500.JPG

Na trajektu je bil kar izziv najti prost sedež. Nekako nama je le uspelo. Imeli smo sončno vreme, le v daljavi so se zbirali črni oblaki.

p9150509.JPG

Plovba je potekala brez zapletov, vendar smo v Livorno vseeno prispeli z enoinpol urno zamudo. To nama ni bilo posebej všeč, saj sva bila dogovorjena za večerjo pri Markovih sorodnikih v Navacchiu.

Kljub zamudi, so naju vsi sorodniki čakali. Zaradi najine zamude se niso jezili, saj so seznanjeni s kroničnim zamujanjem trajektov. Pri večerji sva jim na kratko opisala kako sva preživela počitnice.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: